Ce sunt implanturile rapide sau implantologia dentară cu încărcare imediată?

implanturile rapide sau implantologia dentară

Ce sunt implanturile dentare rapide sau implantologia cu încărcare imediată?

Ce sunt implanturile rapide sau implantologia cu încărcare imediată? Acest tip de tratament reprezintă o soluție rapidă și eficientă pentru pacienții care au pierdut dinții sau care suferă de probleme de funcționalitate a dinților.

La clinica stomatologică Open Design din Alba Iulia, suntem specializați în implantologia dentară cu încărcare imediată. Această procedură este cunoscută și ca implanturi rapide în 24H, dinți ficși într-o zi sau dinți ficși în 24 de ore.

Care sunt avantajele implanturilor dentare rapide?

Cu ajutorul implanturilor rapide, putem crea noi zâmbete complete, stabile și sigure. Astfel contribuim la îmunătățirea calitatății vieții pacienților noștri, chiar în Alba Iulia. 

Avantajul implanturilor rapide este faptul că la scurt timp după inserare, pacientul primește o lucrare dentară provizorie. Această lucrare îi permite să își continue activitățile sociale și să se alimenteze corect în perioada de așteptare pentru osteointegrarea implanturilor.

În plus, implanturile rapide cu încărcare imediată, permit reabilitarea totală a danturii într-o singură ședință. Aceasta înseamnă pentru pacient timp redus și mai mult confort.

 

Ce tip de implanturi rapide folosim la clinica Open Design?

Suntem mândri să avem un partener de încredere în crearea de zâmbete noi și sănătoase pentru pacienții noștri. 

Furnizorul nostru de implanturi, Neodent, este parte din grupul Straumann, lider mondial în implantologie. Acest furnizor are o vastă experiență, de peste 30 de ani în domeniul implantologiei. Straumann este cunoscut la nivel mondial pentru implanturile dentare de calitate premium. 

Cine este medicul care realizează această procedură?

La clinica stomatologica din Alba Iulia, Open Design lucrează o echipă multidisciplinară cu experiență în tratarea cazurilor complexe de reabilitare dentară.

Astfel, reabilitarea orală totală cu implanturi și dinți ficși este posibilă în mai puțin de 24 de ore.

În echipa noastră din Alba Iulia ne mândrim cu un medic dentist specializat în acest tip de procedură. Dr. Tonea Ovidiu, medic stomatolog cu competență în implantologie este medic specialist protetică dentară, cu peste un deceniu experiență.

Abordarea acestor cazuri se realizează într-o viziune integrată a procedurilor implicate. Planificarea precisă a implanturilor are în vedere  aspectele tehnice pe care lucrarea dentară finală să le întrunească. 

În acest fel, rezultatul final asigură atât funcționalitatea, cât și estetica și durabilitatea lucrării dentare.

La invitația partenerului nostru, Neodent, doctor Tonea Ovidiu a participat la un curs de implantologie cu încărcare imediată. În cursul vizitei, dr. Tonea a urmat cursuri teoretice și practice – aplicate pe pacienți,  la Faculdade Ilapeo, în Brazilia. Acesta avut oportunitatea de a vizita fabrica de implanturi Neodent din Brazilia. 

Faculdade Ilapeo este o universitate de stomatologie, situată în orașul Curitiba din Brazilia, care are program de formare continuă în implantologie cu încărcare imediată. Aceștia sunt concentrați pe cercetare și dezvoltare continuă a tehnicilor de stomatologie.

În timpul acestui curs, dr. Tonea Ovidiu a învățat despre cele mai noi tehnologii și tendințe în implantologia dentară cu încărcare imediată și a practicat aceste tehnici pe pacienți reali.

Acest lucru a permis medicului nostru să își extindă cunoștințele și abilitățile într-un mediu internațional. Alături de alți colegi medici dentiști, și sub îndrumarea experților, dr. Tonea a parcurs 32 de ore de educație continuă în tehnica încărcării imediate a implanturilor. 

Învățarea continuă este unul dintre principiile pe care la aplicam la clinica stomatologică Open Design din Alba Iulia. Învățând să folosim cele mai noi tehnologii și materiale putem obține cele mai bune rezultate.

Dr. Tonea a avut ocazia să viziteze fabrica de implanturi Neodent, unul dintre cei mai mari producători de implanturi dentare din lume. Această vizită i-a permis să înțeleagă cum sunt fabricate implanturile și să învețe mai multe despre caracteristicile și calitatea diferitelor materiale utilizate în implantologie.

La finalul cursului, Dr. Tonea a obținut un certificat de absolvire care îi atestă cunoștințele și abilitățile în domeniul implantologiei cu încărcare imediată. Acesta este un mare avantaj pentru clinica noastră stomatologică. La Open Design putem oferi  pacienților noștri cele mai noi și mai eficiente tratamente în domeniul implantologiei dentare în Alba Iulia, fără a fi nevoie de deplasare într-un alt oraș.

În clinica noastră stomatologică din Alba Iulia, suntem mereu în căutarea celor mai bune soluții pentru pacienții noștri. Investim în pregătirea continuă a medicilor noștri pentru a oferi cele mai bune servicii și tratamente dentare.

Participarea lui Dr. Tonea la acest curs de implantologie la Faculdade Ilapeo din Brazilia este un exemplu al angajamentului nostru pentru calitate și excelentă în serviciile stomatologice pe care le oferim. Ne mândrim cu faptul că la clinica stomatologică din Alba Iulia oferim soluții de tratament cu implanturi dentare și dinți ficși în mai puțin de 24 de ore. 

Pacienții din Alba Iulia găsesc soluții cu implanturi dentare chiar la ei în oraș, la clinica stomatologică Open Design. Astfel, nu este nevoie să se deplaseze în Cluj Napoca sau în Sibiu pentru un tratament cu dinți ficși în 24 de ore.

Vă invităm de descoperiți o parte din cazurile clinice tratate aici: