Fațete dentare

fatete_dentare

Faţetele dentare sunt lucrări de retaurare complexe, delicate si de corectare a imperfecţiunilor dinţilor legate de forma lor, spaţii interdentare, nuanţa sau denivelări inestetice.

Faţetele dentare (uneori numite şi faţete din porţelan sau produse dentare laminate) sunt foarte subţiri, de culoarea dintelui, special create pentru a acoperi suprafaţa dentară a dinţilor pentru a îmbunătăţii aspectul. Aceste faţete sunt montate pe dinţi, permiţând schimbarea culorii dinţilor dumneavoastră, forma, mărimea sau lungimea.

Faţetele dentare se realizează din materiale speciale care arată exact ca smalţul natural al dinţilor iar rezultatele vor apărea în doar 2 vizite, oferindu-i pacientului zâmbetul dorit cu un grad de confort ridicat.

Faţetele dentare pot fi realizate din porţelan sau din materiale compozite pe bază de răşină. Faţetele din portelan sunt cele mai des folosite deoarece rezistă mai mult, nu-şi modifică culoare şi imită mai bine lumina reflectată de dinţii naturali decat cele din material compozit. Faţetele din material compozit sunt mai puţin folosite şi necesită îndepartarea unei porţiuni mai mari din dinte înainte de montare. Pentru a alege cea mai bună variantă trebuie să ajungeţi la un consult în cadrul clinicii stomatologice Open Design din Alba Iulia.

Ce probleme dentare pot fi rezolvate cu ajutorul faţetelor dentare?

De obicei, faţetele dentare sunt folosite pentru a repara:

Care sunt avantajele faţetelor din porţelan?

Care sunt dezavantajele faţetelor din porţelan?

Care este durata de viaţă a faţetelor dentare?

Durata de viaţă a faţetelor este, de obicei, între 5 – 10 ani. După această perioadă ele trebuie înlocuite.

Faţetele dentare au nevoie de îngrijire suplimentară?

Faţetele dentare nu au nevoie de îngrijire specială. Trebuie să aveţi o igienă orală bună, trebuie să folosiţi aţa dentară şi apa de gură, ca de obicei. Chiar dacă faţetele din porţelan nu se pătează, medicul vă poate recomanda să evitaţi folosirea în exces unor alimente care pot cauza pete dentare (cafea, ceai, vin roşu etc).