Reabilitare estetică și funcțională cu coroane și punți dentare zirconiu

Reabilitare estetică și funcțională cu coroane și punți dentare zirconiu
O reabilitare cu coroane și punți dentare zirconiu este o soluția pentru rezolvarea problemelor dentare. Acest tratament rezolvă atât problemele estetice, cât și cele funcționale ale danturii. La 𝐜𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐬𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐚̆ 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐃𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧 ne ajutăm pacienții să-și învingă teama de dentist și de durere. Înlăturăm aceste temeri prin 𝐭𝐫𝐚𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐚𝐥𝐞. Urmărește testimonialele pacienților noștri pentru a afla cum a fost experiența la clinica stomatologică Open Design.
 
Cazul de mai jos prezintă o situație tristă în care teama de stomatolog a dus la agravarea problemelor dentare. Pacientul nostru, în vârstă de 30 de ani, este o persoană activă, în continuă deplasare. Însă 𝐧𝐞𝐠𝐥𝐢𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 alimentației și a stilului de viață sănătos, precum și consumul de băuturi acidulate și fumatul au contribuit la 𝐝𝐞𝐠𝐫𝐚𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐚 𝐝𝐚𝐧𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 sale.

Ce probleme se pot rezolvă o reabilitare cu coroane și punți dentare zirconiu

𝐏𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐦𝐞𝐥𝐞 cu care el s-a prezentat au fost:
-distrucții coronare (dinți rupți) și infecții la nivelul rădăcinilor,
-ocluzie (mușcătură) deficitară și
-inflamații are gingiilor, toate cauzând disconfort și durere.
 
Cu 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐭𝐚𝐜𝐭 𝐬̦𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐚̆ 𝐫𝐚̆𝐛𝐝𝐚𝐫𝐞, 𝐝𝐫. 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐚 𝐑𝐨𝐛𝐞𝐫𝐭 a reușit să stabilească împreună cu pacientul un plan de tratament prin care să îi rezolve problemele. Pacientul își dorea să fie 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐨𝐫𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐜𝐮 𝐝𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐱𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫. Soluția propusă a fost o reabilitare estetică și funcțională a arcadei superioare în prima etapă a tratamentului. Astfel s-a creat 𝐥𝐢𝐧𝐢𝐚 𝐳𝐚̂𝐦𝐛𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞𝐭𝐢𝐜 s-au putut 𝐫𝐞𝐳𝐨𝐥𝐯𝐚 𝐝𝐮𝐫𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞, până la continuarea tratamentului pe arcada inferioară.
 
Zâmbetul său este acum unul plăcut, disconfortul și durerile au dispărut. P𝐚𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐮𝐦𝐢𝐭 𝐬̦𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐦𝐚𝐢 𝐢̂𝐧𝐜𝐫𝐞𝐳𝐚̆𝐭𝐨𝐫 în a-și continua tratamentul și a respecta vizitele periodice la dentist. 

Tratamentul de reabilitare cu coroane și punți dentare zirconiu a constat în:

Zirconiul este un material dur și rezistent cu proprietăți care aduc mai multe beneficii pacienților. Acesta asigură estetica sporită a lucrărilor dentare fiind biocampatibil. Astfel acesta este bine tolerat de țesuturile orale și prezintă un risc minim de reacții alergice sau de respingere.  

Echipa implicată în rezolvarea acestui caz de protetică dentară a fost formată din
𝐝𝐫. 𝐑𝐨𝐛𝐞𝐫𝐭 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐚 pentru tratamentele stomatologice, asistat de 𝐀𝐬. 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐞𝐚 𝐏𝐨𝐢𝐚𝐧𝐚̆ și 𝐓𝐞𝐡. 𝐃. 𝐇𝐨𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐮 𝐕𝐥𝐚𝐝 pentru lucrările dentare create în laboratorul clinicii. 
Reabilitare estetică și funcțională cu coroane și punți dentare zirconiu
Reabilitare estetică și funcțională cu coroane și punți dentare zirconiu

Caz de reabilitare estetică și funcțională cu coroane și punți dentare zirconiu realizat de:

Robert Andrea

Medic dentist

Vlad Horațiu

Tehnician Dentar

Andreea Poiană

Asistentă